08-2008

 

Mc träff Spayer Tyskland 2007.
Av Cecilia ”pappsmällan” Moberg = CM och Svante ”Doktorn” Gustafsson = SG

Dag 0.
SG: Hojarna är packade och hemresan från Sandviken ligger framför oss. Det har varit en härlig helg. Ett stort tack till alla i arrangör staben. Mycket bra jobbat. Jodå Jonny också. Jonny är han som har ett riktigt racing skinnställ med mindre repor på knäpuckarna än vad jag har på visiret och som kör omkring på sin mammas ER5:a när han får låna den. Att ni lyckats att fixa en så bra träff till så låg kostnad. Suveränt. Man tackar.

Vi puttrar så sakteliga hemåt. Cissi och jag ligger och väntar på Johan mest hela tiden. Vi tar mat paus vid Enköpings golfbana, vi har upptäckt att maten oftast är mycket bra till rimligt pris på golfresturangerna. Mätta och belåtna rullar vi vidare mot Strängnäs efter att Johan visat oss en genväg förbi hamnen i Enköping. Nu händer det helt osannolika! Johan försvinner framför oss. Uj uj uj har han börjat träna på att gasa inför Tysklandsresan mån tro?  Nej då oroa er inte, orsaken var den att han låg först när Cissi fick soppa torsk. Vi har fått på reserven och kickat igång pappsmällan när Cissis övningskörningshandledare kommer tillbaka. Kan man månde skönja en viss oro i blicken? Vi stannar på Statoil i Strängnäs för att fylla upp lillen igen. Vi fortsätter mot Vingåker och Mobergarna kör mot Storstan.

Hemma så packas Kawan av och tvättas så att den är skinande blank inför Tysklandsresan.

Dag 1.
SG: Hojen packas på och oljan kollas. Härligt! Snart bär det iväg igen. Bara det att vara klar innan Johan och Cissi kommer känns bra. Jag brukar alltid vara klar sist, vilket givetvis påpekas. Den röda Kawan stannar ute på gatan, nytvättad och fin. Nehej inte så ren. Nej va fan jag hann inte……

CM: Våran resa började officiellt hos Svante även om jag & Johan hade kört 15 mil till honom. Vi åt god lunch som Erika hade gjort å sedan drog vi iväg 13.11. Ja nästan i alla fall, vi var tvungna å stanna på verkstan för att hämta reservdelar som vi skulle ha med oss till vår president så han kunde åka. Sedan började våran resa till tyskland.

SG: I närheten av Askersund, efter 10 mil börjar Johan at tala om hur mycket hans tankmätare visar. Ja vi har ett halvdant fungerande Allan kommunikationssystem mellan oss, vi kallar den för snacken inom familjen. Jag hör Johan skapligt i låg fart (max 130), men han hör inte mig. Det bara skrapar i hans högtalare. Våra kommunikationsproblem kommer att orsaka vissa missförstånd senare under resan.
Jag får upprepad information om tankmätaren och vi stannar tillslut i Hjo (efter 18 mil) för att tanka. Vissa lättar även på det så kallade trycket. I samband med detta lilla stopp, ja det kan Cissi berätta mer om.

CM: Men som vanligt med dessa motorcyklar så fick vi stanna efter 1h & 30min i Hjo för det första meckstoppet. Johans kopplingsvajer slirade.
Svante plockade fram verktygen som han inte åkte en meter utan, å fixade det. Medan töntarna meckade tog jag en glass. Vi kör Vidare mot Hässleholm!

SG: Informationen om tankmätaren fortsätter och vid Laganland utanför Ljungby tankar vi igen. Och en del annat utförs.

CM: I Hässleholm så fick vi fika hos Janne å en ”genväg” till Trelleborg. Genvägen var en fin hojväg (Väg 9 mellan Ystad & Trelleborg) men den väg vi hade tänkt ta från början hade nog gått fortare.

SG: Framme i Trelleborg tankar vi igen och kör för att äta något innan båten går. När vi ska äta så börjar Johan att febrilt leta efter sin mobil. Fan den har ramlat ur fickan. Dragkedjan var inte stängd, och det var jobbets telefon. Ja ja nu råkade han hitta mobilen i en annan ficka. Jo då och han ska vara nästan 10 år yngre än mig? Men var lugna, det kommer mera!

CM: När vi kom fram åt vi Pizza innan vi åkte på båten. Då vi ska åka mot båten var Johans mobil borta igen. Det visade det sig att Johan var senildement som inte hittar sin mobil när den ligger framför honom. Han letar som en galning å sen när han lyfter på halsduken så ligger den där under så jag & Svante håller på att dö av skratt.
Vi kör på båten å dumpar sakerna i hytten och går för att ta en kvällsöl. Eller läsk till barnen.

Dag 2.
CM: Vi vaknade 05.20 av att en irreternade röst på båten sa: ACHTUNG ACHTUNG båten ankommer till Rostock om 30 min! Fast på tyska!
Vi körde några mil på Autobahn sedan svängde vi av för att äta frukost strax norr om Hamburg. Gissa vem som tog Kassler, potatismos och surkål? Johan! Är det extra fart det kallas?
Fortsatte på Autobahn tills vi skulle äta lunch då vi svängde av för att hitta något som inte var Autobahnmat och då lite billigare. Vi körde by efter by men alla hade stängt. Plösligt ser Svante en skylt där det står öppet så vi vänder å åker in där. Verkade lite dött men vi gick in å frågade. Nej de hade stängt för det var ledig dag. Kunde de inte ha tagit bort öppet skylten då!? Jäkla tyskar tänkte vi allihopa. Hittar ett annat matställe lite senare där vi serveras riktigt god mat.

SG: Under denna mat paus diskuterar vi om vi ska övernatta en natt utefter vägen eller om vi ska fortsätta ner mot mosel och försöka att hinna fram innan det blir mörkt. Lyckas att övertyga medresenärerna om förträffligheten med att kunna ligga två nätter på samma camping. Vi rullar vidare. När vi byter autobahn sprakar det i snacken igen. Nåt om mack hör jag, men vi kan väll för tusan inte behöva tanka nu igen? Ignorerar och kör vidare. Efter ytterligare några mil dyker det upp en till skyllt om bensinmack. Nytt knaster i lurarna, ska vi ta den här macken? Nej. Ytterligare några mil senare är det dags att byta autobahn igen och strax innan ligger det en mack. Nytt knaster i lurarna. Ja det är väll lika bra att stanna då, annars så kanske gore-tex brallorna får visa att vätan kan komma ut inifrån. Nu får jag reda på vad han egentligen sa för 7-8 mil sedan. Min kopplings wire gick av nu!!!!!!

CM: Efter ett tag igen var det dags för ännu ett meckstopp då Johans kopplingsvajer gått sönder helt. Som tur var hade han en ny i topboxen som legat där i 6år. Maria hade såklart tjatat 100 gånger om ”När ska du ta ur den där kopplingsvajern igentligen? Du behöver den ju inte!”  Haha! Man vet aldrig när man behöver den!

SG: Under denna lilla mekarpaus får vi en del åskådare, och konstaterar att ingen av oss är i närheten av ett raseriutbrott. Vi skrattar och skojar medan vi byter wire. Tänk vad skönt det är med riktiga kompisar.

CM: När vi väl kom till Mosel så skulle vi leta upp den där campingen vi var på förra gången vi var i tyskland. Vi åkte nog fram och tillbaka längs Mosel 5ggr. Det kändes som det i alla fall. När vi hittat campingen (tillslut!) så gick vi och åt och drack kvällsvin.

Dag 3.
SG: Jag vaknar och går upp först!!! När hände det senast? Johan trodde nog att han fortfarande drömde när han fick se att jag var uppe.

CM: Idag fick vi nästan sovmorgon. Det hade varit en kall natt men jag var väl den som hade frusit mest. Efter frukosten som vi åt på en ”Parkbänk” som Johan snott av grannen så tog vi en rundtur i Mosel. Men med Svantes genvägar hade plötsligt 5mil i rätt riktning blivit 20 i fel. Fast vi kom dit vi skulle så då käkade vi lunch där. Efter lunchen körde vi mot Trier men vände å körde tillbaka. I Cochem så åt vi glass & drack Kaffe & vin. Igentligen så skulle vi väl sitta där och fördriva tiden tills vi skulle hämta Erika & Mia på flygplatsen. Men då kom Johan på iden att vi skulle bada i Mosel. Vi åkte tillbaka till campingen och bytte om. Hittade en brygga som man igentligen inte fick bada ifrån men va fan, vi är ju ”Dumme Schweden.”
Medans Dårarna Cissi & Johan hoppar i står tönten kvar på bryggan och fotar. Sedan åker vi för att hämta tanterna på flygplatsen.

Dag 4.
CM: Som vanligt vaknade Svante först. Motorcyklarna fick agera bord på frukosten som bestod av bröd med marmelad & långhållbarhets mjölk som smaka apa.
Packade ihop tälten å begav oss till August där Svante skulle köpa däck.
På vägen dit höll Johan på att tappa all sin packning mitt på Autobahn!
Väl hos August så köpte Svante däck till Maria sig själv & Hårfager. Jag lyckades att tvinga på Mia & Johan att köpa en ny hjälm till mig. När vi skulle åka sa August att vi skulle åka och kolla på hans nya leksak. En Dodge Viper!! Svante vart helt crazy å ville ha en!
Vidare mot träffen då Svante sa något i intekommen då trodde Johan att han var kissnödigt fast det igentligen var något annat.

SG: Jag fällde nån kommentar om vägen, och fick svaret det är ok jag kan nog klämma fram några droppar jag med! Hur tusan kan han vara utrustad med så liten blåsa?

CM: Väl framme på träffen var det första de gjorde var att ta gratis öl och sms:a Janne om att den snart var slut! Reste tälten precis innan det började spöregna. Janne kom när det regnade som mest. Vi tyckte det var bra skyltat till träffen, eller hur Janne?

SG: Wille och Patrik landar på träffen. Patrik har vikarierat för Andrea på nervägen och suttit på Willes bönpall. De har kört via Jürgen och Rosita för att hämta Patriks nya sidvagns ekipage. Han har köpt den svarta sidvagnskawan av Jürgen. Avundsjuk? Jag? Förstår inte vad ni menar.

Dag 5.
CM: Vi vaknade av att någon jäkla tysk tutade med huligantuta 08.00 på morgonen! God frukost hade dem. Det tyckte i alla fall jag som åt nutella macka! Satt å gjorde ingenting medans vi väntade på att någon skulle visa oss vart duschen var!
Tog en tur till ett teknik & flygmuseum där vi åkte som en båt som åkte upp 6-7m och sedan släpptes och hoppade rakt ner i vattnet! Skit kul var det! slösade 1€ på att stoppa den i fel hål!
När vi kom tillbaka åt vi mat och sedan party!

Dag 6.
CM: Johan var uppe först igen? Åt sedvanliga frukosten. Gärna med nutella. Satt och väntade på att något skulle hända i typ 3h. Kl. 13.00 var det rundtur. Vid ett tidigt tankstopp tappade Svante först bort Janne och sedan resten av gruppen. Johan tyckte det var jobbiga kurvor att köra i eftersom det låg en otroligt seg Holländare framför.

SG: Rundtursdax. Hela gänget rullar iväg, redan efter ett par hundra meter får vi syn på att Janne har stannat. Vi har ingen möjlighet att stanna men det är ingen fara för det finns arrangörer bakom oss. Efter bara några kilometer svänger vi in vid två mackar. Aha man har inte tankat upp före avfärd. Vi har ju tankat så vi kör bort till skuggan och väntar. Janne fyller på olja. Det var in irriterande röd lampa som orsakat hanns tidigare stopp. Man hör att motorcyklar startas och det varvas. Gruppen börjar att röra på sig, men Janne är inte klar, så vi avvaktar. Vi ser att man svänger av vid trafikljuset när Janne startar sin gröna fara. Drar iväg och ser att Janne ser att vi svänger av. Stressen kommer smygande, måste försöka se vart man kör och se att Janne ser oss. Vid nästa avfart tar vi av, men ingen Janne syns i backspeglarna. Stannar på avfarten och väntar, fast vi står ganska dumt. Måste köra vidare pga. Övrig trafik. När vi kommit upp på bron ser vi Janne komma ångande, men han ser inte oss fast vi viftar och vinkar. Bestämmer oss för att försöka komma ikapp de övriga men med negativt resultat. Stannar och ringer Janne. En måttligt road ordförande svarar, kanske inte lämpar sig att upprepa vad han säger men jag såg honom framför mig med rök ur öronen. Jaha då var vi för oss själva. Det är bara att göra det bästa av situationen så vi åker tills vi hittar ett bra matställe. Passar på att kolla kartan för att se vart vi ska köra vidare. Hittar några vägar som jag tror vi kört för några år sedan och om minnet har rätt så är det riktigt krokiga mc vägar. Johan ringer och meddelar var de är. De har stannat utefter den vägen så vi försöker hinna dit innan de kör vidare. Härliga vägar, fin asfalt helt fantastiskt. Hinner fram och Torsten och Peter kommer med en viss oro i blicken för att höra vad som hänt. Det är klart att tappa bort en president bara sådär kan ju inte vara kul. Tipsade lite om lämpliga åtgärder, så jag tror Janne fick ganska många kalla goa öl på kvällen!

CM: På kvällen var det en god middagsbuffe från Peters catringfirma. Väntade på att det skulle bli prisutdelning så vi kunde gå och lägga oss.
Prisutdelningen började vid 23.00. Längsta färdsträcka 1a pris: Johan Moberg Längsta färdsträcka 2a pris: Svante Gustafsson Längsta färdsträcka 3dje pris: Jan Gustavsson. Janne fick även tröstpris för att han tappades bort.
Fransmannen Jean Luck fick pris för fulaste motorcykel utland (Wille hade redan åkt hem). När han frågade Peter vad han fick för pris svarade han att det var för finaste mc. Tysk Pauli fick för mest udda fordon, en Mercedes A 140 och rullstol. Anskar fick för fulaste mc inland. Cissi fick för längsta färdstäcka passagerare. Mm mm.

Dag 7.
CM: Åt frukost, sista dagen med Nutella för mig, var lite synd. Rev tälten och åkte till Cochem. Svante och Johan hade igentligen lovat mig att vi skulle åka till Hockenheimbanan men det var någon flyguppvisning där den dagen så det kostade pengar att gå in.

SG: Vid frukosten diskuterades vilken väg vi skulle ta mot Cochem. Jag tyckte att vi skulle köra de där roliga krokvägarna, men nån tyckte att han fått nog av såna vägar på ett tag, och så kunde det bli jobbigt för damerna i bilen. Ja ja så det blev autobahn.

CM: Väl i cochem skulle vi fika men hittade ingen parkeringsplats till bilen så vi letade upp en Camping istället. Reste tälten och gick för att kolla på F1. Efter det badade vi i mosel och solade. När det kom en stor pråm så höjdes vattnet på Cissi säkert 30cm. Efter en dusch Pimplade de vin och Svante vart full. Sedan gick vi ner på stan och åt middag.

Dag 8.
CM: Vi gick upp som vanligt och åt frukost utanför tältet. Sedan gick vi på stan men gubbarna orkade inte så dem satte sig på ett vinställe och söp istället.  

SG: Nej unga fröken Moberg. Så var det inte. Vi gick för att undersöka den tyska vin kulturen! Och den är inte dum den. Mycket godis på flaska.

CM: Vi andra gick på stan å shoppade upp deras pengar så dom inte skulle bli för fulla. Vi käkade middag på samma ställe. Sedan tillbaka vi tältet var dom sugna på öl så då vart det öl och godis innan natten.

Dag 9.
CM: Denna dag vart det frukost i regnet. Vilket visade sig hålla på hela dagen. Så vi tog bilen till Koblenz. Där skulle vi fika på ett café där det var en tysktalande vietnames som inte alls fattade vad vi ville beställa. Vi shoppade massa fina saker medans gubbarna satt på en bänk som vanligt. Vi åkte tillbaka för att äta middag på en pizza restaurang. När jag skulle gå på toa mötte jag Svante å bara råkade spraya ner honom med en wc doftspray som stog där. Då luktade han gott hela kvällen sedan.

Dag 10.
CM: Vaknade till värsta b-vädret. Rev tältet och körde mot Berncastle. Men var tvungna att stanna 2ggr för Johan skulle kissa och 1gång då han krockade med en kråka. Åt mat å gjorde stan. På väg till motorcyklarna satt det en liten pojke med sina föräldrar på ett café. Han spelade på en cyllofon som han antagligen precis fått. Då fick Svante iden att gå å ge honom pengar! Han gick fram till pojken å la typ 1€ på bordet. Ungen och päronen vart helt förskräckta först men började as garva efter ett tag. Jag skämdes mest! Innan vi kunde åka hittade Svante en likör affär där han var tvungen att provsmaka nästan alla 200 olika sorter! Efter vi dumpat kärringarna på flygplatsen så körde vi mot Wilfred och Rut i ”lite lätt regn” som Svante kallade det. Dvs. fullt ös medvetslös! Regnet öste ner å utan lampor på Autobahn var det kolsvart å svårkört för racerföraren Gustafsson & Snigelföraren Moberg. Vi hittade nästan fram men fick ringa Wilfred som kom å hämta oss med bilen. När vi kom fram var alla blötare än halbtrocken. Cissi tömde ut 1½liter vatten ur varje handske som var vattentäta. Kanske inifrån och ut ja.  Rut bjöd på öl och mackor sedan var det god natt vid 00.30.

Dag 11.
CM: Vaknade efter en god natts sömn och åt frukost alla Büchsenshütz. Åkte till verkstan för att hämta hojarna men var ju tvungna att kolla på 1000 grejer innan vi fick åka. Jag fick krupp!

SG: Ja Cissi nu var vi ju faktiskt i en butik där jag gillar att shoppa!

CM: Vi kom iväg först vid 12.30 med att Svantes fru inte ville starta. När vi åkte var det först regn men sedan kom det mycket sol. 17.30 bestämde vi oss för att stanna i tyskland en natt till. Körde gul väg 501 och tog in på ett Zimmerfrie. Tog en öl och en dusch. Sedan middag vid 20.00.

SG: På kvällen diskuterade vi vilken väg vi skulle ta till Sverige.  Jag ville köra Helsingör – Helsingborg och Johan ville ta Öresundsbron. Bron skulle gå fortare enligt herr Moberg, bara en halv minut att betala och sedan skulle vi vara på rull igen. Ja men det är ju ganska skönt att ta en fika och en röd ”pölse” på båten menade jag. Johan fick som han ville som vanligt.

Dag 12.
CM: Åt frulle som vanligt å körde sedan iväg till båten. Båten över till Danmark å genom Danmark sedan bron över till Sverige. Vi har även kommit på att Johan är gulskyltare för att han kör så långsamt.

SG: Nu blev det ju så att när vi kom till betalstationen så kom vi i en av köerna med en lastbil först. Kan man tänka sig, det strulade. Stog säkert still i tio minuter innan vi blev ombedda att backa och byta kö. Konstigt nog så kom vi sist i denna kö, tänk vad tid vi sparade. Undrar när Johan ska lära sig att lyssna på en vis gammal man? Efter Malmö skulle Johan tanka igen och, ja ni vet. Passar även på att äta.

CM: Käkade någon stans i Skåne.

SG: På hemvägen kom vi på anledningen till Johans många kisspauser. Han använder en form av katt GPS. Markerar på utresa och följer revirmärkningarna på hemresan. Men han måtte ha skvättat vid fler tillfällen för vi körde ju inte samma väg hem som vi gjorde när vi körde ner.

CM: Mötte Maria i norrköping sedan hej då å åkte hem.

SG: Ja så kom man hem igen, Nästan två veckor sedan vi körde hemifrån. Vart tog tiden vägen. Tja den bara rinner iväg när man har trevligt sällskap, och det hade i alla fall jag. Om två veckor bär det av mot Ammerland träffen, men då byter jag ut Johan och Cissi mot min Maria, för Johan pallar inte att köra en sån tripp till samma år.

SG: De sista raderna i denna lilla reseberättelse skrivs 10 000 meter upp på väg hem från Egypten den 1 december 2007. Vi får se om jag får in den i six-pack eller inte. Sista materialdag var ju i går.